SLP Trading Platform Cryptophyl Plannen om te veranderen in een Noncustodial Defi Exchange

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde uitwisseling van het Simple Ledger Protocol (SLP) Cryptophyl sluit haar deuren om te herstructureren tot een gedecentraliseerd financieel (defi) platform. Cryptophyl heeft onthuld dat het handelsplatform op 21 september officieel offline zal gaan en vraagt klanten om zich voor die periode terug te trekken.

Onlangs nog heeft het SLP-tokenhandelsplatform Cryptophyl onthuld dat het in de nabije toekomst zal worden gesloten. De website wordt op 21 september 2020 offline gehaald, waardoor klanten tien dagen de tijd hebben om geld van de beurs af te halen. Het onderhouden van Cryptophyl is moeilijk geweest, zo merkt het team op in een recente blogpost en het wil overstappen naar een niet-klantgericht platform.

„Helaas is het voor ons steeds moeilijker geworden om een consistente gebruikerservaring te behouden“, zo staat in de aankondiging van de sluiting van Cryptophyl. „Het onderhouden van onze SLP-tokeninfrastructuur is een karwei geworden voor het team en we willen onze energie en middelen liever richten op onze aankomende niet-custodiale uitwisseling, Detoken.“

Bitcoin Lifestyle berichtte over Cryptophyl’s idee om de krachten te bundelen met het Anyhedge-project in april. In de laatste aankondiging vermelden de ontwikkelaars de samenwerking met het blokketen versterkte synthetische derivaten project voor Bitcoin Cash. De aankondiging benadrukt dat de Detoken-lancering rond Q3 2020 zal plaatsvinden.

„Detoken zal in eerste instantie het eerste Decentralised Finance-product aanbieden dat gebouwd is op Bitcoin Cash, in samenwerking met General Protocols. Kort daarna zullen SLP-munten worden toegevoegd“, aldus Cryptophyl. De aankondiging voegt daar nog aan toe:

SLP-munten die op Detoken staan, kunnen direct uit uw Detoken-portemonnee worden verhandeld, zonder stortingen of opnames. De transacties worden uitgevoerd zonder bevestigingen: dit betekent dat u niet meer hoeft te wachten tot het blokketennetwerk uw transactie accepteert. SLP-handel op Detoken wordt gedaan met behulp van atomaire swaps, vandaar dat het proces zonder vertrouwen is: u hoeft nooit meer te vertrouwen op Detoken of de tegenpartij in uw handel.

Defi is geëxplodeerd op het Ethereum (ETH) netwerk, en een aantal andere blockchain projecten hopen te concurreren met Ethereum’s voorsprong. Toen news.Bitcoin.com het defi-project besprak met het General Protocols team, zei het dat Anyhedge-tools zullen worden vrijgegeven om te testen, naast de Detoken-lancering.

Cryptophyl zegt dat met de decentrale uitwisseling (dex), gebruikers „altijd de controle zullen hebben over hun privé-sleutels op Detoken“. Bovendien zei het bedrijf ook dat het tegen een vergoeding een lijst zal maken van alle SLP-token op de dex, maar het zal door een gemeenschapsinspectie gaan.

„Om een token op te nemen, moet aan een eenvoudig due diligence-criterium worden voldaan, gevolgd door een communautaire stemming“, besluit de aankondiging.