Russisk tilbudt mand $ 1 mio. I BTC til at plante malware på virksomhedens computer

Egor Igorevich Kriuchkov blev arresteret for angiveligt at have forsøgt at rekruttere en mand til at indlede et insiderangreb på et virksomhedsnetværk.

Betaling skulle ske i Bitcoin eller kontant

Egor Igorevich Kriuchkov tilbød angiveligt at betale en medarbejder hos et Nevada-selskab $ 1 million i Bitcoin for at installere malware på hans arbejdsgiveres computer. Planerne blev imidlertid ophævet, da medarbejderen valgte at rapportere den russiske statsborger til FBI i stedet.

Ifølge retlige dokumenter, der ikke er forseglet onsdag, anklagede det amerikanske justitsministerium Kriuchkov, der rejste fra Rusland til USA for at prøve at rekruttere den ansatte (kendt som CHS1 i klagen) for sammensværgelse for at skade et beskyttet computersystem. 27-åringen fortalte medarbejderen, at han var en del af en større bande.

I løbet af tre uger i august sporet FBI Kriuchkovs bevægelser, aflyttede sin kommunikation og indsamlede et væld af beviser mod ham, inden han arresterede ham i Los Angeles lørdag.

Vær den første til at prøve vores belønningstegn.
Optjen symboler passivt, mens du læser. Brug dine tokens i vores belønningsbutik.
Din email

Deltag nu

Klagen, der blev indleveret i det amerikanske distrikt i Reno den 23. august, fastlægger Kriuchkovs påståede interaktion med medarbejderen i detaljer:

I midten af ​​juli kontaktede Kriuchkov CHS1 via Whatsapp for at arrangere et møde i Nevada. (Han kendte til ham gennem en gensidig bekendtskab.) Tolv dage senere rejste Kriuchkov til USA, og i august mødtes medarbejderen flere gange for at betale for middag og anden underholdning.

Kriuchkov fortalte medarbejderen, at efter malware blev henrettet, ville det give hans russiske kolleger adgang til data i det navngivne virksomheds netværk. Derefter truer banden med at sælge dataene på darknet-markederne, medmindre virksomheden betalte en heftig løsepenge. (Klagen udtrykte ikke, hvordan løsepenge skulle betales, men meget ofte betales løsepenge i Bitcoin.)

For at holde virksomhedens sikkerhedsteam optaget, mens dataplytningen fandt sted, fortalte Kriuchkov medarbejderen, at hans kollegemedlemmer ville starte et DDoS-angreb på virksomhedens servere.

Den 2. august og august. 3, Kriuchkov, medarbejderen og medarbejderens venner rejste til Zion National Park og Lake Tahoe, hvor Kriuchkov lagde regningen for alles udgifter, mens han forsøgte at undvige enhver foto-op.

Sent den 3. august afslørede Kriuchkov sin sande plan overfor CHS1 og forklarede, at han arbejder for en gruppe, der betaler medarbejderne for at plante malware på deres arbejdsgiveres servere. Oprindeligt tilbød Kriuchkov CHS1 $ 500.000 til installation af malware, men hævede senere ante til $ 1 million efter malware-transmission.

Han accepterede også at foretage en forhåndsbetaling af cirka 1 BTC og hjalp endda medarbejderen med at oprette en Bitcoin-tegnebog gennem den anonyme browser Tor, så tegnebogen ikke kunne spores.

Categories: Bitcoin
Tags: