Fidelity Digital lanceert Bitcoin-gesteunde geldleningen

Fidelity Digital, een cryptocurrency georiënteerde tak van Fidelity Investments, zal institutionele klanten in staat stellen om bitcoin (EXANTE: Bitcoin) te gebruiken als onderpand voor geldleningen, heeft Bloomberg geleerd. Abonneer u op ons Telegramkanaal om op de hoogte te blijven van het laatste crypto- en blockchain-nieuws De nieuwe dienst werd mogelijk dankzij een partnerschap met blockchain startup BlockFi.

De in Boston gevestigde cryptoarm van Fidelity zal alleen maar cryptocurrency hodlen, vertelde Tom Jessop, voorzitter van Fidelity Digital Assets, aan Bloomberg. Vandaar, wil het bedrijf bitcoininvesteerders toestaan om hun cryptocurrencies in fiat te veranderen zonder de activa te verkopen, voegde hij toe. „Naarmate de markten groeien, verwachten we dat dit een vrij belangrijk onderdeel van het ecosysteem wordt,“ zegt Jessop.

De eigenlijke fiatbetalingen zullen worden verwerkt door BlockFi, die ook het risico voor BTC zal beheren door contant geld ter waarde van 60% van een cryptokrediet aan te bieden. In augustus 2020 trok BlockFi 50 miljoen dollar aan voor serie C-financiering onder leiding van Morgan Creek Digital. Het bedrijf haalde ook investeringen op van Valar Ventures, CMT Digital, Castle Island Ventures, Winklevoss Capital en anderen.

Dit is de derde investeringsronde in de afgelopen 12 maanden. Fidelity Sees Historical Record Presence of Institutional Investors op de Bitcoin Era Market Ondertussen tekende Fidelity Digital een partnerschap met Stack Funds, een Singaporese onderneming die zich richt op cryptodiensten, om nieuwe rijke klanten aan te trekken op de Aziatische markt.

Stack zal FDAS een veilige cryptokapitaalbewaardienst aanbieden om tegemoet te komen aan de grote vraag van vermogende beleggers en familiekantoren in de markt voor digitale activa. Toegang tot meer dan 50 van de financiële markten in de wereld rechtstreeks vanaf uw EXANTE-rekening – inclusief NASDAQ, London Stock Exchange en Tokyo Stock Exchange.

Categories: Empfehlungen
Tags: