Blockera 21 Bitcoin Art Piece säljer för $ 131,250

Block 21, ett konstverk med en del av den ursprungliga Bitcoin- källkoden har sålts för $ 131,250 på Christie’s, vilket hämtar mer än sju gånger sin uppskattning. Målningen, vars fullständiga titel är ‚Block 21 (42.36433 ° N, -71.26189 ° E), är en av en samling på 40 i Portrait of a Mind-serien av konstnären Robert Alice och auktioneras ut tillsammans med en icke-fungibel symbol. (NFT) på onsdag kväll.

Porträtt av en Mind Honors Bitcoin

Portrait of a Mind är Alice’s hyllning till Bitcoin , med 12,3 miljoner siffror som utgjorde dess startkod handmålade över dem i 24-karats guldblad. De 40 målningarna når över 50 meter, var och en visar en fysisk plats som Alice säger är av betydelse för Bitcoins historia. Varje målning representerar ett block, med block 21 valt av Alice som det verk som ska auktioneras ut tillsammans med dess NFT.

Det geografiska läget som Alice pekar på är Brandeis Theatre Company-byggnaden i Brandeis University-komplexet. Teatern i sig verkar inte ha någon koppling till Bitcoin, såvida du inte överväger det faktum att förkortningen för Brandeis Theatre Company är BTC.

Block 21 sätter NFT-världsrekord

Block 21 är den första sådana auktionen av Christie’s i dess 253-åriga historia, med försäljningen som markerar ett världsrekord för en NFT. Auktionshuset har visat intresse för blockchain-teknik inom konst sedan det höll ett paneldiskussion ‚Art + Tech Summit – Exploring Blockchain‘ 2018 och i auktionering av Alice arbete har de tydligt gjort sitt intresse.